Mini Cart

Koffie

De ontdekking van de Panama Hartmann Natural – Lot 34

De volgende dag ben ik gaan cuppen met de familie Hartmann. Zij waren echt heel enthousiast waardoor we 3 rondes op de planning hadden staan. Op een 4e ronde zei ik natuurlijk ook geen 'nee'. Wie wil er nu geen Hartmann Mi Finquita koffies proeven?!
Uiteindelijk heb ik in totaal 30 Hartmann-koffies en 8 Mi Finquita-koffies geproefd, wat een indrukwekkend totaal van 38 koffies maakt.

Tijdens deze cupping proefden we echt van alles door elkaar. Van Geisha tot Caturra, van Maragogype tot natural, washed en ga zo maar door. Het proeven gebeurt met een cupping lepel en blind, dus ik wist ook niet welke soort er voor mij stond. Elke koffie heeft een nummer en de ervaringen worden genoteerd. Achteraf krijg je pas te horen welke koffie bij het betreffende nummer hoort, waardoor je nooit bevooroordeeld bent. Op een gegeven moment proefde ik een koffie die er, voor mij enorm uitsprong.

Continue ReadingDe ontdekking van de Panama Hartmann Natural – Lot 34
Koffiereis Sumatra  - No Coffee - No Story

Rick en Esther bezochten Kopepi Ketiara in Takengon, Sumatra. Sumatra is het grootste eiland van Indonesië. Een eiland met een grillige geschiedenis en een enorme natuurlijke rijkdom die varieert van berglandschap, vulkanen, moerassen en regenwouden tot watervallen en meren. Bijna het hele eiland is Islamitisch, waarbij in de provincie Aceh de streng Islamitische sharia wet geldt.

De coöperatie Ketiara werd in 2008 opgericht door chairwoman Rahmah, wat bijzonder is in Medan. Er zijn ca. 1100 coöperatieleden, waarvan 70% vrouwelijk.

Ketiara heeft een welverdiende reputatie opgebouwd als producent van uitstekende Fairtrade...

Continue ReadingKoffiereis Sumatra - No Coffee - No Story
Een koffiereis naar Indonesië met een bijzondere missie

Momenteel is onze Rick Maas op koffiereis in Indonesië. Het eerste deel van de reis bracht hem naar het eiland Java (centraal, oost en west), waar hij o.a. drie projecten heeft bezocht. Java staat bekend om zijn vruchtbare vulkaangrond, die ideaal is voor de koffieteelt. Rick is op zoek naar nieuwe samenwerkingsmogelijkheden, oogsten en koffiesoorten. Op diverse plantages worden kleine hoeveelheden koffie geroosterd in samplebranders om de smaken te beoordelen en de koffie te keuren. Samen met de koffieboeren en lokale contacten heeft Rick al vele prachtige natural en washed koffies geproefd.

Continue ReadingEen koffiereis naar Indonesië met een bijzondere missie
Koffie Proefdag - Zaterdag 29 juni

Kom gezellig langs op zaterdag 29 juni a.s. voor de zomereditie van de Koffie Proefdag in de Koffie Winkel & Bar in Baarn. Wij proberen voor mooi weer te zorgen, maar beloven je in ieder geval de mooiste koffies te laten proeven en een aantal bijzondere zetmethodes te demonstreren.

Continue ReadingKoffie Proefdag - Zaterdag 29 juni
Passie voor filter

Koffie is voor mij veel meer dan dat. Het is een kunst, een ritueel en soms zelfs een scheikundig experiment. Hierbij is het belangrijk om de tijd te nemen voor koffie, zoals bij Slow Coffee, alle aandacht bij het zetten van de koffie. Dan wordt het een momentje van 'niks' moeten en pure ontspanning.

Continue ReadingPassie voor filter
Koffie Hot Spot - De Veldkeuken, Bunnik

Op het prachtige landgoed Amelisweerd in Bunnik bevindt zich een ware culinaire schat: De Veldkeuken. Opgericht in 1999 door Juliette Borggreve en René van der Veer, begon dit restaurant als een bescheiden fietskar met huisgemaakte lekkernijen voor wandelaars. Vandaag de dag is De Veldkeuken uitgegroeid tot een bloeiend biologisch restaurant met een eigen bakkerij, vergaderruimte en landgoedwinkel. Met een 100% EKO horeca keurmerk gebruikt De Veldkeuken uitsluitend lokale en biologische ingrediënten voor hun heerlijke ontbijtjes, lunches, taarten en borrelhapjes.

Continue ReadingKoffie Hot Spot - De Veldkeuken, Bunnik

Items 19 to 24 of 78 total

Show per page