Mini Cart

Blog

Koude herfstdagen, opwarmen met lekkere koffie

Wat vliegt de tijd, het is alweer november! De dagen worden korter en de temperatuur begint te dalen. 's Ochtends trek ik mijn winterjas en handschoenen aan en fiets richting BOOT Koffie in Baarn. Tijd voor een nieuwe werkdag: mensen blij maken met onze heerlijke koffie. Het is koud op de fiets, dus ik verlang zelf ook naar een kopje koffie om op te warmen.

Continue ReadingKoude herfstdagen, opwarmen met lekkere koffie
Koffie verwerkingsmethodes

Sinds 1973 kopen wij verschillende soorten en maten koffiebonen in. Deze koffiebonen worden verbouwd in verschillende tropische landen. Het land, klimaat, hoogte en hoe je een koffie roostert heeft grote invloed op de smaken die jij proeft in je kopje. Wat ook een grote rol speelt is de verwerkingsmethode die je toepast op de koffieboon na het plukken. Een koffieboon of eigenlijk koffiebes wordt altijd eerst verwerkt voordat het de oversteek maakt naar ons land.

Je hebt vast wel eens gehoord van gewassen (washed) koffie en ongewassen (natural) koffie. Maar wat betekent dit? En wat doet een verwerkingsmethode met de smaak van de koffie?

Continue ReadingKoffie verwerkingsmethodes
Koffiereis Sumatra  - No Coffee - No Story

Rick en Esther bezochten Kopepi Ketiara in Takengon, Sumatra. Sumatra is het grootste eiland van Indonesië. Een eiland met een grillige geschiedenis en een enorme natuurlijke rijkdom die varieert van berglandschap, vulkanen, moerassen en regenwouden tot watervallen en meren. Bijna het hele eiland is Islamitisch, waarbij in de provincie Aceh de streng Islamitische sharia wet geldt.

De coöperatie Ketiara werd in 2008 opgericht door chairwoman Rahmah, wat bijzonder is in Medan. Er zijn ca. 1100 coöperatieleden, waarvan 70% vrouwelijk.

Ketiara heeft een welverdiende reputatie opgebouwd als producent van uitstekende Fairtrade...

Continue ReadingKoffiereis Sumatra - No Coffee - No Story
Perfecte balans

Onze Colombia is een biologische koffie van hoge kwaliteit, met smaaktonen van chocolade, honing en gedroogd fruit. Geen wonder dat deze koffie zo goed smaakt! Niet een ontzettend uitgesproken koffie, maar de chocolade tonen en een milde zoetheid zorgen voor een perfect gebalanceerde koffie.

Continue ReadingPerfecte balans
Passie voor filter

Koffie is voor mij veel meer dan dat. Het is een kunst, een ritueel en soms zelfs een scheikundig experiment. Hierbij is het belangrijk om de tijd te nemen voor koffie, zoals bij Slow Coffee, alle aandacht bij het zetten van de koffie. Dan wordt het een momentje van 'niks' moeten en pure ontspanning.

Continue ReadingPassie voor filter
De Kunst van het Blenden

De Bio Blend heeft het beste van beide werelden, de zoete tonen van chocolade en gedroogd fruit van de Colombia Kachalu en de intensiteit en de body van de Indonesia Sumatra. Het resultaat is een mooie gebalanceerde en krachtige koffie.

Continue ReadingDe Kunst van het Blenden

Items 1 to 6 of 68 total

Show per page