- Gratis verzending in NL vanaf €45
- Voor 12u besteld, dezelfde werkdag verzonden
- Internationale verzending
Nieuws

Ethiopië Organic voor thuis of op het werk
Een zachte, lichte kop filterkoffie gezet met de AeroPress en een zakje Ethiopië Organic Filter: de ideale manier om van BOOT Koffie te genieten zoals tijdens mijn afgelopen vakantie in Engeland. De dag starten met een kop Ethiopië Organic Espresso uit bijvoorbeeld de Pezzetti Espressokan is ook een gemakkelijke en heerlijke manier om thuis of op het werk een smakelijke kop koffie te drinken. Sommigen vermijden vaak een zachtere koffie, maar door de juiste zetmethode te gebruiken, kunnen de heerlijke smaken van de koffie goed vrijkomen, zoals bij onze 'Ethiopië'.

Koffie verwerkingsmethodes
Sinds 1973 kopen wij verschillende soorten en maten koffiebonen in. Deze koffiebonen worden verbouwd in verschillende tropische landen. Het land, klimaat, hoogte en hoe je een koffie roostert heeft grote invloed op de smaken die jij proeft in je kopje. Wat ook een grote rol speelt is de verwerkingsmethode die je toepast op de koffieboon na het plukken. Een koffieboon of eigenlijk koffiebes wordt altijd eerst verwerkt voordat het de oversteek maakt naar ons land.
Je hebt vast wel eens gehoord van gewassen (washed) koffie en ongewassen (natural) koffie. Maar wat betekent dit? En wat doet een verwerkingsmethode met de smaak van de koffie?

Cafeïnevrij is (te) gek!
De missie van BOOT Koffie 'Geluk door Smaak' strekt zich ook uit op het gebied van cafeïnevrij. Er zijn vele redenen waarom mensen cafeïnevrije koffie drinken. Voor mij is het bijvoorbeeld omdat ik nog wel wil kunnen slapen maar ook wil genieten van heerlijke koffie. Na jaren zoeken en tegenvallers ging ik werken bij een bedrijf met een gouden zakje, BOOT Koffie. Onze cafeïnevrije koffie is in de basis al anders dan vele anderen. Groene koffie van hoge kwaliteit wordt gebruikt. Vervolgens wordt deze met veel zorg en aandacht verwerkt tot zwart goud.
Lees de volledige blog van onze barista Alexander Trompert.

Even voorstellen – Alejandro Stalpers
Dit keer is het de beurt aan onze Alejandro. De altijd vrolijke (ja, echt), gastvrije barista en trainer heeft een passie voor alles wat met koffie te maken heeft. Dit zie je terug in zijn prachtige Latte Art-creaties, leerzame koffietrainingen en proef je in de met precisie gezette kopjes koffie.
Wat is naar jouw mening een koffie die iedereen zou moeten proberen?
Nou... Uit het vaste assortiment drink ik graag de Indonesië Sumatra Organic. 's Ochtends meestal gezet als filter met mijn V60 filterdripper en later op de dag in de Koffie Winkel & Bar als espresso. Deze organic gecertificeerde allemansvriend met smaken van intens, chocolade, zwarte bes en kruidig is gewoon superlekker en raad ik graag aan!

De ontdekking van de Panama Hartmann Natural – Lot 34
De volgende dag ben ik gaan cuppen met de familie Hartmann. Zij waren echt heel enthousiast waardoor we 3 rondes op de planning hadden staan. Op een 4e ronde zei ik natuurlijk ook geen 'nee'. Wie wil er nu geen Hartmann Mi Finquita koffies proeven?!
Uiteindelijk heb ik in totaal 30 Hartmann-koffies en 8 Mi Finquita-koffies geproefd, wat een indrukwekkend totaal van 38 koffies maakt.
Tijdens deze cupping proefden we echt van alles door elkaar. Van Geisha tot Caturra, van Maragogype tot natural, washed en ga zo maar door. Het proeven gebeurt met een cupping lepel en blind, dus ik wist ook niet welke soort er voor mij stond. Elke koffie heeft een nummer en de ervaringen worden genoteerd. Achteraf krijg je pas te horen welke koffie bij het betreffende nummer hoort, waardoor je nooit bevooroordeeld bent. Op een gegeven moment proefde ik een koffie die er, voor mij enorm uitsprong.

Koffiereis Sumatra - No Coffee - No Story
Rick en Esther bezochten Kopepi Ketiara in Takengon, Sumatra. Sumatra is het grootste eiland van Indonesië. Een eiland met een grillige geschiedenis en een enorme natuurlijke rijkdom die varieert van berglandschap, vulkanen, moerassen en regenwouden tot watervallen en meren. Bijna het hele eiland is Islamitisch, waarbij in de provincie Aceh de streng Islamitische sharia wet geldt.
De coöperatie Ketiara werd in 2008 opgericht door chairwoman Rahmah, wat bijzonder is in Medan. Er zijn ca. 1100 coöperatieleden, waarvan 70% vrouwelijk.
Ketiara heeft een welverdiende reputatie opgebouwd als producent van uitstekende Fairtrade...