Mini Cart

Team

Even voorstellen – Barend Boot

Van jongs af aan ben ik ermee geïnfuseerd. Die ongelooflijke hoeveelheid geuren van koffie, dat is fantastisch. Tenminste, wanneer je specialty koffie ruikt. Dan word je mogelijk geraakt door een caleidoscoop en regenboog van geuren uit de natuur, uit biologische tuinen, uit magische oorden. Een geschiedenis van geurbewustzijn opent zich en dat alles zet zich voort in je smaak en in de nasmaak. Zo'n specialty koffie-ervaring brengt me in het nu, en ik voel me één met mijn geest, lichaam en ziel. En het mooie is: ik zie dat ook bij zoveel andere koffiedrinkers. Een geluksgevoel en 'ik ben er helemaal'. De kunst van het produceren, branden en zetten van koffie is het hart van die potentiële geuren en smaken te raken. Alsof je samen met je koffie aan het dansen bent naar de volgende intense ervaring.

Continue ReadingEven voorstellen – Barend Boot
Even voorstellen – Rick Maas

En wat ik een heel bijzonder moment vond, is dat we een goede stap hebben kunnen zetten met het Kachalu project die wij onlangs in Colombia bezochten. Hier kopen wij al jaren onze organic Colombia Kachalu koffie. En nog steeds belonen wij deze koffieboeren extra voor het produceren van koffie met een 84+ en 85+ kwaliteitswaardering. Met dezelfde boeren zijn wij in gesprek gegaan om samen te kijken wat er financieel nodig was. Zo kunnen wij als koffiebranderij ook investeren in de toekomst van de boeren en onze samenwerking. We hebben nog een verhoging kunnen doorvoeren om zo de boeren tegemoet te komen. Dit zodat ze een extra nette prijs voor hun koffie ontvangen en daar zelf ook content mee zijn. Wij zijn overigens de enige koffiebranderij die een extra bonussysteem voor de betere kwaliteit hanteert van de boeren van het Kachalu project.

Continue ReadingEven voorstellen – Rick Maas
Even voorstellen - Vincent van Dijk

Waarom werk je met koffie?
Koffie is een heel boeiend geschenk van de natuur; en dan met name Specialty Coffee. De toewijding en liefde van iedere schakel in de keten van deze kwaliteit koffie is zo bijzonder! Van koffieboer tot jij en ik als consument, voel en proef je de liefde voor het product. Het ambacht, de kennis, de invloeden van de natuur en omgeving (klimaat, bodemgesteldheid) zijn zo bepalend voor de pure smaken en aroma's, dat dit met de grootst mogelijke zorg en liefde behandeld moet worden. En dat is wat een ieder hier bij Boot Koffie nastreeft. Daar word ik gelukkig van. In zo'n omgeving wil iedereen toch werken?!

Continue ReadingEven voorstellen - Vincent van Dijk
Even voorstellen – Darja Koster

De geweldige geur van aardbeienjam toen ik de eerste keer een natural Geisha, vers geroosterd uit de brander, rook. Heel trouwe, lieve zakelijke klanten die, met name de afgelopen paar jaar, zoveel doorzettingsvermogen en creativiteit lieten zien. Ook in het jaar van 50 jaar BOOT-Koffie de start te maken als directie en BOOT met een frisse wind vooruit te laten koersen. Ik hoop nog veel memorabele momenten op de tijdlijn van BOOT te gaan pinnen en beleven!

Continue ReadingEven voorstellen – Darja Koster
Even voorstellen – Esther van den Hoorn

Als een echte Bourgondiër is smaak en kwaliteit heel belangrijk en als je dan bij Boot Koffie binnenstapt, dan kom je in een wereld van gelijkgestemde smaak- en koffiegekken. Ik neem koffie dan ook overal mee naar toe en mijn Coffee-ToGo-beker is mijn grootste vriend. Op vakantie gaat er steevast een cafetière mee met Panamaria filter en als ik ga fotograferen een thermoskan met warme geurige koffie voor tussendoor. Koffie is vertrouwd, veelzijdig, heeft een sociale functie, het verbindt, verwondert en vernieuwd en verrast elke keer weer!

Continue ReadingEven voorstellen – Esther van den Hoorn
Even voorstellen - Shiva Niet

Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de jaarlijkse SKAL-controle en de bijbehorende certificering. Dankzij de SKAL-certificering kan Boot Koffie de verschillende heerlijke biologisch geteelde koffies blijven verkopen.

Continue ReadingEven voorstellen - Shiva Niet

Items 7 to 12 of 15 total

Show per page